Eerste HMC NEXT event is een feit!

13 april 2023
Op 27 maart stroomde het HMC vol met studenten, Grafisch Lyceum Rotterdam studenten, alumni en ondernemers. Allen waren zij op zoek naar het uitwisselen van ervaringen op het gebied van ondernemen en netwerken. Met een gevarieerd programma hebben we gehoor gegeven aan deze behoefte.
De kick-off werd gedaan door Paul Oomens waarin hij het belang van oud-studenten voor het HMC benadrukte en een perspectief bood op ondersteuning door het HMC in de eerste opstartfase van het zelfstandig ondernemerschap bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van HMC-faciliteiten. Hierna volgden twee keynote speakers. We kregen een interessant inkijkje in de opstart van de onderneming WEAR (pre-loved sneakers) en Jong-MKB Rotterdam vertelde wat zij voor beginnende ondernemers kunnen betekenen.Na een netwerkbuffet gingen de deelnemers  in gesprek met ondernemers (allen oud-studenten) waarbij adviezen, tips-en tricks gedeeld werden. Vele interessante en geanimeerde gesprekken volgden die na afloop van de ‘meet & greet’ tijdens de afsluitende netwerkborrel voortgezet werden.
Tijdens het event is ook aandacht besteed aan de lancering van HMC NEXT. Dé plek voor alumni, particulieren en bedrijven die zich willen om- of bijscholen en waar ze terecht kunnen voor netwerkevenementen, kennissessies en het gebruiken van de faciliteiten van het HMC. Het event was een mooie plek om studenten en alumni kennis te laten maken met ons alumniprogramma. We hebben hen ook gevraagd wat zij van essentieel belang vinden om op te nemen in ons alumniprogramma. Hier zullen we de komende tijd zeker mee aan de slag gaan. Wordt vervolgd.
Al met al een zeer geslaagde avond!

 

13 april 2023 | Niet gecategoriseerd