Training Meubelstofferen voor VMBO docenten

Amsterdam/Rotterdam ■

Meubelstofferen is een nieuw en inspirerend keuzevak voor creatieve vmbo leerlingen, maar ook leerlingen met maat-, en stijlgevoel en gevoel voor afwerking. In deze training van 3 dagdelen leer je alle vaardigheden om dit keuzevak aan te bieden. Tijdens de training staan de volgende thema’s centraal:

Thema 1: oriëntatie op het beroep en kennis over klassieke- en moderne materialen en gereedschappen

Thema 2: het toepassen moderne materialen en gereedschappen

Thema 3: stikken en locken van de bekleding en textielwarenkennis

Na een theoretische inleiding gaan we praktisch met elkaar aan de slag.

Door deel te nemen aan deze training wordt je niet alleen geprikkeld om dit mooie vak over te brengen aan de VMBO-leerlingen, maar je zult zelf ook enthousiast worden. Dit hebben we gezien tijdens de workshop op de landelijke dag in Rheenen.

Vragen? Bezoek eens onze FAQ pagina of neem contact met ons op.

Meteen inschrijven? Dat kan hier: https://bijscholingvmbo.nl/cursussen/meubelstofferen/

Amsterdam training: 16 november 2023 van 9.00-16.00

Amsterdam trainin: 2 februari 2024 09:00-16:00

Capitonneren
Capitonneren is een speciale techniek binnen het meubelstofferen. Je stoffeert niet vlak maar er ontstaan wieber-vormige kussentjes en in de stof worden vouwen gelegd. Op elke punt van de wiebervorm wordt een knoop ingetrokken. Tijdens deze trainingsdag leren we u de basisprincipes van het capitonneren en gaan we met deze techniek actief aan de slag. Deze techniek kan goed worden toegepast op bijvoorbeeld een headboard als verdiepingsopdracht. Materialen en andere benodigdheden liggen klaar.