Wie meubelen maakt, wil vroeg of laat ook eigen ontwerpen gaan uitvoeren. Natuurlijk kun je een tafel of kast schetsen. Maar hoe origineel zijn jouw ideeรซn? En kun je er ook 50 verzinnen? En als je het dan bedacht hebt, hoe vertaal je dat dan naar het daadwerkelijk maken van een meubel?
In de module Meubelontwerpen leer je ontwerpen middels brainstormtechnieken, en door te experimenteren met verschillende (maak)technieken. De cursus bestaat uit vier blokken en ieder blok duurt 3 weken. Bij deel 1 โ 3 worden โs morgens sketch up lessen verzorgt van 8.30 โ 10.30 uur. Tijdens de sketch up lessen leer je een ontworpen meubel technisch uit te tekenen.
Blok 1: Basis van het ontwerpen
Hierin wordt de basis van het ontwerpen behandeld; nieuwe dingen kunnen bedenken, nieuwe associaties maken en daar keuzes uit kunnen maken.
Blok 2 en 3: Hands-on ontwerpen
Ontwerpen in de praktijk, waarbij de nadruk ligt op het maken van (schaal)modellen, uitwerken van details en experimenteren met technieken. In beide blokken ga je werken vanuit een bepaald thema. Voorbeelden van themaโs zijn stoombuigen, gedachtegoed van een bestaande ontwerper, vormintegratie, origami, zitten, circulariteit e.d.
Blok 4: Visie
Het ontwikkelen van een eigen visie en een eigen collectie van meubelen. Tijdens dit blok werk je aan een eerste aanzet voor het ontwikkelen van een eigen stijl en visie en ga je dit ook vertalen in een eigen meubel(collectie), met de vraag, hoe breng je dit aan de man?
PS: Blokken 2 en 3 kunnen meerdere malen doorlopen worden en ook gevolgd worden als je al de module meubelontwerpen hebt gedaan.