Kennismaking met meubelstofferen

Amsterdam/Rotterdam ■

Cursus meubelstofferen in het kort

Wat? Kennismaking met meubelstofferen
Waarom? Voor iedereen die graag een kennismaking wil met het vak van meubelstofferen en de basisprincipes van het stofferen wil leren
Waar? HMC Rotterdam
Wanneer? De cursus vindt plaats van 08:30-16:00.

16, 23, 30 nov. 7 dec. 2024

25 jan., 1, 8, 15 febr. 2025

22, 29 mrt., 5 , 12 april 2025

10, 17, 24 mei, 7 juni 2025

Hoeveel? Kosten: 395,- incl. BTW exclusief materiaalkosten (stof)
Wat leer ik precies tijdens deze cursus?

Tijdens deze 4 daagse cursus ga je zelf leren hoe je een gecapitonneerde voetenbank maakt, stoffeert en capitonneert. Het is niet mogelijk tijdens deze cursus om van deze maten af te wijken. Na deze cursus heb je genoeg kennis om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Het materiaal zoals het hout, polyether en de poten zitten bij de cursus prijs inbegrepen. De meubelstof dient zelf te worden aangeschaft.  Dit kan bijvoorbeeld via deze website. Voor deze voetenbank is ongeveer 1,50 meter nodig bij een stof breedte van 1,40 breed. Het is eventueel mogelijk om meubelstof via de school te kopen. De kosten hiervan zijn  € 4,- per strekkende meter, echter de voorraad is beperkt.

Tijdens de eerste les zullen aanwijzingen gegeven worden over welke meubelstof geschikt hiervoor is. Ook is het mogelijke om een staal te laten beoordelen op geschiktheid.

Is deze cursus geschikt voor mij?
Je hebt geen ervaring nodig om aan deze cursus deel te nemen. De cursus is geschikt voor iedereen die enthousiast is om aan de slag te gaan met het stofferen van meubels
Wat is de groepssamenstelling?
Er zitten gemiddeld zo’n 12 deelnemers in deze cursus.
Wat kan ik hierna gaan doen?

Je kunt na deze cursus ook de cursus meubelstofferen van 10 avonden volgen, waarin je je eigen stoel stoffeert. Als je zo enthousiast bent dat je je wilt laten omscholen, is de vakopleiding meubelstofferen misschien iets voor jou.