cursus meubelrestauratie

Amsterdam/Rotterdam ■

Cursus meubelrestauratie in het kort

Wat? cursus meubelrestauratie
Waarom? Als  je geïnteresseerd bent in het restaureren van oude of antieke meubelen en je graag wat basisvaardigheden zou willen leren om dit zelf te kunnen.
Waar? HMC Rotterdam en HMC Amsterdam
Wanneer? Rotterdam  10 lessen zaterdagochtend 9.00-12.00 uur n.n.t.b.

Amsterdam  5 lessen op vrijdag op 5, 12, 19, 26 april en 17 mei 2024

Hoeveel? Kosten: € 525- incl. BTW
Wat leer ik precies tijdens deze cursus?

Basisvaardigheden en ­materialen komen aan bod, zoals:

• Werken met warme lijm;

• Fineren met de plakhamer;

• Historische constructieschade herstellen;

• Toepassen van klassieke oppervlakte­afwerkingen, zoals afwerklagen (gedeeltelijk) verwijderen, op kleur brengen, olie, strijkpolitoer en waslagen aanbrengen.

Je fineert een oefenbord met warme lijm en een plakhamer. Je werkt deze af met strijkpolitoer en was. Daarna restaureer je een oude eetkamerstoel (of een meubeltje ter grootte van een eetkamer­stoel) met constructieschade en afwerkschade (geen politoer).

Is deze cursus geschikt voor mij?
Iedereen met interesse voor meubelrestauratie kan deelnemen.

Wat is de groepssamenstelling?
Er kunnen 15 personen deelnemen.

Wat kan ik na deze cursus gaan doen?
Na deze cursus kun je de verdiepende cursus meubelrestauratie volgen. Om meer ervaring op te doen binnen de meubelrestauratie kun je in deze vervolgcursus een ander klein meubeltje restaureren, met constructieschade en/of fineerschade en afwerkschade. Tevens maak je kennis met schadeherkenning en schade-inventarisatie van een meubel. Als aanvulling is het mogelijk om te politoeren op een oefenpaneel of op een meubeltje. De kosten voor deze cursus gelijk aan de kosten voor de basiscursus. Voor deze cursus kun je je via deze website inschrijven. Selecteer dan dat je de verdiepende cursus wilt volgen.