Maandelijkse inspirerende thema-avonden

Dit schooljaar organiseert HMC NEXT een reeks met inspirerende thema-avonden, waarin  we aandacht besteden aan nieuwe en circulaire technieken door middel van interessante sprekers of leerzame workshops. Interesse? Schrijf je voor een thema-avond in via onderstaand formulier.

Deze thema-avonden worden georganiseerd in samenwerking met:

Agenda thema-avonden

12 maart (Amsterdam) 

9 april (Amsterdam)

14 mei (Amsterdam)

18 juni (Amsterdam)

 

Afgelopen edities

10 oktober (Amsterdam)

Voor deze eerste thema-avond, zijn wij trots de Nederlandse firma Vepa op het HMC te mogen ontvangen voor een presentatie over hun bijzondere bedrijf. Deze kantoor- en designmeubelfabrikant is koploper op het gebied van duurzaamheid in de meubelbranche. Zo hebben zij een stoel ontwikkeld met een negatieve CO2 uitstoot, en meubilair gemaakt van plastic afval uit de Amsterdamse grachten, PET-flessen en ziekenhuisafval. De fabrieken van Vepa zijn bijna 100% afvalloos, doordat meubels volledig circulair ontworpen worden. Alle meubelonderdelen worden in eigen fabrieken in Nederland en Engeland geproduceerd met lokale materialen. 

6 november (Rotterdam)  en 14 november (Amsterdam)

Op deze avond  gaf bedrijf Fruit Leather een presentatie waarin de oprichters je meenemen in hoe ze op het idee zijn gekomen om vegan leer te gaan maken, welke ups en downs ze als startende ondernemers hebben meegemaakt en wat hun toekomstige visie is.